Introductie

Koninkrijk der Nederlanden 1832

Deze website gaat over de geschiedenis van een tak van de familie Verberne. Het beschrijft de tak van Verberne’s afkomstig van Texel, een eiland voor de noordwestkust van Nederland. Deze Texelse tak van Verberne heeft zijn wortels in Noord-Brabant, een van de drie zuidelijke provincies.

🇺🇸 NEW WEBSITE FEATURES

Real time translations into 7 languages
With the help of Google Translate, this entire website is now available in 7 languages. To do this, click on the orange Translate button that is shown at the bottom right of the page and choose your preferred language.

You can chat with the administrator via the orange Messenger chat app that is shown at the bottom right.

For the sake of privacy and security, the functionality of the website has changed. Most items are only accessible to members. You will first need to create an account and log in. Membership is free of charge. Membership functionality is incorporated to increase the site's security. 

🇳🇱 NIEUWE WEBSITE FUNCTIES

Actieve vertaling in 7 talen
Met behulp van Google Translate is de gehele website nu beschikbaar in 7 talen. Klik hiervoor op de oranje Translate knop die rechts onderaan de pagina wordt getoond en kies de taal van je voorkeur.

Je kunt met de beheerder chatten via de oranje Messenger chat app die rechts onder wordt getoond.

Omwille van privacy en veiligheid is de opzet van de website grotendeels veranderd. De meeste items zijn alleen toegankelijk voor leden. Je zult hiervoor eerst een account moeten aanmaken en moeten inloggen. Het lidmaatschap is gratis. De lidmaatschap functionaliteit is ingebouwd ter beveiliging van de website.

Twee historische documenten vormen de basis van deze website:
1. Zonder titel, een historisch document geschreven door H.W.J. Verberne (gedocumenteerd 1973)
2. Texelse Geslachten II (alleen het gedeelte dat betrekking heeft op de familie Verberne)

Onderzoek

Tot voor kort brachten de meeste van onze gegevens ons terug naar 1664 met Jacob Jansen Verberne. Hij werd beschouwd als onze oudst bekende voorouder. Dankzij de digitalisering van officiële documenten konden we terug naar het jaar 1547, nog eens vier generaties terug in de tijd.

Govert (Godefridus) Verberne werd geboren in 1547 in Lierop, Noord-Brabant, Nederland. Hij had één kind met Catarina Beniers en nog vijf kinderen, vermoedelijk ook de hare.
Jacob Jansen Verberne, geboren omstreeks 1664 in de provincie Noord-Brabant, verliet Noord-Brabant en verhuisde omstreeks 1700 naar Texel. Op 22 juli 1722 verkocht zijn zoon Jan Jacobs (gedoopt in 1695/96, † 27-01-1767 Den Burg , Texel) namens zijn ouders onroerend goed in Noord-Brabant. Het handgeschreven document hierboven vermeldt deze transactie en werd door hem ondertekend op 10 augustus 1722 in Lierop, Noord-Brabant, Nederland.

Wereldwijde database

Ancestry.com

Aangezien ons onderzoek zo veel gemakkelijker werd om onze gegevens te matchen met de beschikbare wereldwijde records online, willen we je aanmoedigen hetzelfde te doen en je familiegegevens, foto’s en documenten toe te voegen aan dezelfde internationale database die we gebruiken. Je kunt je eigen stamboom online maken en zodra het systeem bekende mensen herkent, ontvang je daarvan een melding, zodat je deze kunt accepteren, wijzigen of negeren. Het zal je verbazen hoe gebruiksvriendelijk dit werkt. Klik hiervoor op deze link. Ze hebben deze handige app ook in de App Store.

Jouw afkomst

Als je meer wilt weten over je eigen afkomst, nodigen we je uit om je bekende familieleden aan onze database toe te voegen, zodat je afkomst overeenkomt met die van ons. Om privacyredenen laten we liever alle levende familieleden weg, tenzij hun toestemming is verkregen.

Stuur ons een e-mail en we sturen je een link waarmee je je stamboom kunt toevoegen aan de Ancestry.com-database. Gratis! We zijn erg benieuwd welke Verberne’s zijn gemigreerd naar Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de VS en andere delen van de wereld. En ook over degenen die dat niet deden. Verder zijn we geïnteresseerd in hun beroepen en andere relevante historische informatie. Waren ze betrokken bij grote projecten, ontdekkingen, dingen bouwen, enz.? Dingen die een verschil maakten in de geschiedenis.

Geografie

Ongeveer 200 jaar geleden stond het Koninkrijk der Nederlanden op het punt uiteen te vallen in afzonderlijke landen.
De antieke zijden kaart (1830) toont de geografische situatie net voor de scheiding van België en Luxemburg van het Koninkrijk der Nederlanden. Het bevat ook wat geopolitieke informatie om de politieke onrust die Nederland doormaakte te verduidelijken.

Aanmelden

Je kunt je registreren als lid bij deze website en hiervoor een account aanmaken. Wanneer je bent ingelogd heb je de mogelijkheid om te reageren op de pagina’s en je kunt het gastenboek tekenen. We stellen het erg op prijs indien je aanvullende informatie met ons wilt delen.