Set your preferred default language for the website by clicking on the  Translate  button at the bottom right. 🇺🇸🇨🇦🇦🇺🇳🇿🇿🇦🇳🇱

De geschiedenis van de familie Verberne afkomstig van Texel

Koninkrijk der Nederlanden 1832

Deze website gaat over de geschiedenis van een tak van de familie Verberne. Het beschrijft de tak van Verberne’s afkomstig van Texel, een eiland voor de noordwestkust van Nederland. Deze Texelse tak van Verberne heeft zijn wortels in Noord-Brabant, een van de drie zuidelijke provincies.

NEW WEBSITE FEATURES

Real time translations 
With the help of Google Translate, this website is now available in 3 languages: English, Afrikaans and Dutch. 

Direct chat 
You can chat with the administrator via the orange Messenger chat app that is shown at the bottom right.

Membership for increased security 
For the sake of privacy and security, the functionality of the website has changed. Most items are solely accessible to members. You will first need to create an account and log in. Membership is free of charge. A relationship (family ties or professional) with the name Verberne is required. Please explain your relationship during the registration process.

Twee historische documenten vormen de basis van deze website:
1. Zonder titel, een historisch document geschreven door H.W.J. Verberne (gedocumenteerd 1973)
2. Texelse Geslachten II (alleen het gedeelte dat betrekking heeft op de familie Verberne)

Onderzoek

Tot voor kort brachten mijn gegevens mij terug naar 1664 met Jacob Jansen Verberne. Hij werd beschouwd als mijn oudst bekende voorouder. Dankzij de digitalisering van officiële documenten konden we terug naar het jaar 1547, nog eens vier generaties terug in de tijd.

Govert (Godefridus) Verberne L26B-DC6 werd geboren in 1547 in Lierop, Noord-Brabant, Nederland.
Jacob Jansen Verberne, geboren omstreeks 1664 in de provincie Noord-Brabant, verliet Noord-Brabant en verhuisde omstreeks 1700 naar Texel. Op 22 juli 1722 verkocht zijn zoon Jan Jacobs (gedoopt in 1695/96, † 27-01-1767 Den Burg , Texel) namens zijn ouders onroerend goed in Noord-Brabant. Een notariële akte vermeldt deze transactie en werd door hem ondertekend op 10 augustus 1722 in Lierop, Noord-Brabant, Nederland.

Op zoek naar

Ik ben op zoek naar de relatie tussen Godefridus Verberne GQHL-K7R (1737) uit Stiphout en Jacob Jansen Verberne (1664) uit Lierop. Wie kan mij hier meer over vertellen? Is dit een tak van de Verberne’s die geen relatie heeft met Jacob Jansen Verberne? Ik kan het me haast niet voorstellen aangezien beide plaatsen hemelsbreed slechts 10km van elkaar liggen. Hij had tenminste één kind met Catarina Beniers en nog vijf andere kinderen, vermoedelijk ook de hare.

Wereldwijde database

Ancestry.com

Aangezien mijn onderzoek zo veel gemakkelijker werd om gegevens te matchen met de beschikbare wereldwijde records online, wil ik je uitnodigen om hetzelfde te doen en je familiegegevens, foto’s en documenten toe te voegen aan dezelfde internationale database op FamilySearch.org. Je kunt je eigen stamboom online maken en zodra het systeem bekende mensen herkent, ontvang je daarvan een melding, zodat je deze kunt accepteren, wijzigen of negeren. Het zal je verbazen hoe gebruiksvriendelijk dit werkt. Klik hiervoor op deze link. Er is ook een handige app voor in de App Store.

Jouw afkomst

Als je meer wilt weten over je eigen afkomst, nodig ik je uit om je bekende familieleden aan de FamilySearch database toe te voegen, zodat je je afkomst kunt matchen met die van mij. Om privacyredenen worden alle levende familieleden uitgefilterd, tenzij hun toestemming is verkregen.

Ik ben erg benieuwd naar welke Verberne’s zijn gemigreerd naar Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de VS en andere delen van de wereld. En ook naar degenen die dat niet deden. Verder ben ik geïnteresseerd in de beroepen en andere relevante historische informatie. Waren ze betrokken bij grote projecten, ontdekkingen, dingen bouwen, enz.? Dingen die een verschil maakten in de geschiedenis.

Geografie

Ongeveer 200 jaar geleden stond het Koninkrijk der Nederlanden op het punt uiteen te vallen in afzonderlijke landen.
De antieke zijden kaart (1830) toont de geografische situatie net voor de scheiding van België en Luxemburg van het Koninkrijk der Nederlanden. Het bevat ook wat geopolitieke informatie om de politieke onrust die Nederland doormaakte te verduidelijken.

Aanmelden

Je kunt je kosteloos registreren als lid bij deze website en hiervoor een account aanmaken. Wanneer je bent ingelogd heb je de mogelijkheid om te reageren op de pagina’s en je kunt het gastenboek tekenen.

Geef een antwoord